SolarWorld GT ще обиколи света на слънчеви панели

Main February 8, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2635 views | no comments

Млади французи са си поставили за цел да обиколят света с електрически автомобил. Основното им предизвикателство със сигурност ще бъде да открият точки за зареждане по време на дългия преход. Немският университет по приложни науки в Бохум ще се впусне в същото начинание, но с различна философия. Неговото изобретение е експериментална кола със слънчеви панели на покрива си. Автомобилът е потеглил от Австралия през октомври и вече е навъртял 5000 км през страната и Нова Зеландия. Преходът, който ще е малко под
30 000 км, трябва да завърши в края на тази година там, откъдето е започнал - в Австралия.
SolarWorld GT е разработен от екип от 30 студенти. Масата му е едва 260 кг и се придвижва благодарение на соларни панели с площ 3 кв.м, монтирани на покрива на автомобила. Те са куплирани с 4,9-киловатчасова батерия. Конструирана по този начин, колата е с автономност 275 км при скорост 50 км/ч, а максималната възможна е 100 км/ч.
Инициативата е интересна от гледна точка на това, защо в най-близко бъдеще серийните автомобили да не бъдат обзаведени с такива панели. Това, разбира се, зависи много и от региона, и най-вече от слънцестоенето.

Видео

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...